Skip links
Δείτε όλους τους κανονισμούς του αγώνα

Κανονισμοί Αγώνα

Περιεχόμενα

ΓΕΝΙΚΑ

Πρόκειται για ένα δρομικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και στην πόλη των Σερρών, στις 7-9 Απριλίου 2023, εντός του πιο σύγχρονου αυτοκινητοδρομίου των Βαλκανίων.

Θα περιλαμβάνει 4 δρομικούς αγώνες
α. ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟ 24 ωρών
β. ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟ 12 ωρών
γ. ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ 6 ωρών 
δ. ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παρακάτω. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να υπακούσουν στις υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις επισύρει πάντα την ποινή του αποκλεισμού. Οι κριτές του αγώνα όταν αντιληφθούν παραβάσεις των κανονισμών, τις καταγράφουν και ενημερώνουν τους παραβάτες. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης όποια παράβαση υποπέσει στην αντίληψη του και να την υποβάλει προς εξέταση στην Επιτροπή Αγώνα.

ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Το SERRES CIRCUIT RUN θα διεξαχθεί στις 7-9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022.
Οι εκκινήσεις των 4 αγώνων έχουν ως εξής:
α. 24 ωρών 8 Απριλίου 8:00 π.μ
β. 12 ωρών 8 Απριλίου 8:00 π.μ
γ. 6 ωρών 8 Απριλίου 8:00 π.μ
δ. ημιμαραθώνιος 9 Απριλίου 9:30 π.μ

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι αθλητές έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας.

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: οι αθλητές που θα συμμετέχουν στο SERRES CIRCUIT RUN  θα αγωνιστούν με δική τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό πριν τον αγώνα και να συμπληρώσουν την βεβαίωση καλής υγείας που θα λάβουν από την οργανωτική επιτροπή την ημέρα που θα παραλάβουν το αγωνιστικό τους πακέτο.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Οι διαδρομές των αγώνων είναι όλες εντός του αυτοκινητοδρομίου Σερρών, Η κάθε στροφή είναι 2500μ πιστοποιημένη από επίσημο μετρητή Ά World Athletics & AIMS και τα χαρακτηριστικά της είναι επίπεδη, ασφάλτινη και κυκλική.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Η έναρξη των εγγράφων έχει οριστεί η 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ και θα γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης, serrescircuitrun.gr.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ: Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα (bib) πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια πλευρά του αθλητή. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να διπλωθεί, αποκρύβοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κλπ). Ουσιαστική αλλοίωση του αριθμού, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση στους υπεύθυνους καταγραφής των σταθμών τιμωρείται με αποκλεισμό.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ: Δεν επιτρέπεται εξωτερική υλική βοήθεια (τροφή, ρουχισμός,) προς τους αθλητές. Θα υπάρχει σταθμός υδροδοσίας - τροφοδοσίας που έχει οριστεί από την οργανωτική επιτροπή των αγώνων όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να γεμίσουν τις ενεργειακές τους μπαταρίες.

Οποιαδήποτε βοήθεια σε σημείο διαφορετικό από αυτό που έχει οριστεί από την οργανωτική επιτροπή επιφέρει και την αυτόματη ακύρωση του αθλητή.

Για τους αθλητές που θα αγωνιστούν στον αγώνα των 24 ωρών & 12 ωρών εκτός από τον σταθμό της υδροδοσίας - τροφοδοσίας - θα μπορούν να λάβουν βοήθεια από τον προσωπικό τους σταθμό που οι ίδιοι αν επιθυμούν μπορούν να στήσουν σε πάγκο που θα τους έχει προμηθεύσει η οργανωτική επιτροπή του αγώνα.

Επίσης θα μπορούν να έχουν εντός του αυτοκινητοδρομίου στο σημείο του σταθμού και έναν σύνοδο πιστοποιημένο από αυτούς για την στήριξη - βοήθεια κατά την  διάρκεια του αγώνα.
Στους αθλητές των 24 ωρών έχει προβλεφθεί και ένα γεύμα κατά την διάρκεια του αγώνα το οποίο θα είναι διαθέσιμο από τις 20:00 μ.μ έως τις 23:00 μ.μ

Τις νυχτερινές ώρες ο φωτισμός τις πίστας δεν θα καλύπτει τις απαιτήσεις των αθλητών σε ορισμένα σημεία. Για τον λόγο αυτό οι αθλητες των 24ωρών θα πρέπει να έχουν στον εξοπλισμό τους φακό κεφαλής όπως και το πλήρωμα υποστήριξης τους.

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Στον σταθμό τροφοδοσίας θα υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίμματα μέσα στο σάκο. Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επισύρει ποινή αποκλεισμού.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

Το σημείο ελέγχου είναι η γραμμή εκκίνησης των αγώνων, κάθε φορά που θα περνάει ο αθλητής από εκεί θα προστίθεται η απόσταση των 2500μ στη συνολική απόσταση που έχει διανύσει.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Οι αγώνες θα χρονομετρούνται με ηλεκτρονική χρονομέτρηση σε chip που θα φοράνε πάνω τους οι αθλητές.

Το chip θα το παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από την γραμματεία του αγώνα.
Τα επίσημα αποτελέσματα των αγώνων θα δημοσιοποιούνται μερικές ημέρες μετά τους αγώνες, προκειμένου να γίνει διασταύρωση των στοιχείων και ο απαραίτητος έλεγχος.

ΕΠΙΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ 

Η επίδοση αριθμών των αθλητών θα γίνει για τους αγώνες των 24 ωρών, 12 ωρών ,6 ωρών την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου από την ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΡΟΝΙΟΥ μπροστά από το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ από τις 9:00 π.μ έως 21:00 μ.μ.

Για τον ημιμαραθώνιο αγώνα την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου από την ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΡΟΝΙΟΥ μπροστά από το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ από τις 9:00 π.μ έως τις 21:00 μ.μ, το Σάββατο 8 Απριλίου από την γραμματεία του αγώνα στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών από τις 9:00 π.μ έως τις 21:00 μ.μ και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου από την γραμματεία του αγώνα στο αυτοκινητοδρόμιο από τΙς 7:00 π.μ έως τις 9:00 π.μ.

Οι αριθμοί παραδίδονται μόνο στους ίδιους τους αθλητές με την επίδειξη οποιουδήποτε στοιχείου ταυτοποίησης.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ - ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα έχει ορίσει φυλασσόμενο χώρο όπου οι αθλητές θα μπορούν να αφήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα παραμονή των αγώνων και να τα παραλάβουν μετά τον τερματισμό τους.

Μαζί με την επίδοση αριθμών θα τους δοθεί και ένας πλαστικός σάκος όπου μέσα σε αυτό θα βάλουν τα  πράγματα τους, πάνω σε αυτό το σάκο θα κολλήσουν και το αυτοκόλλητο νούμερο που αντιστοιχεί στο bib number τους για την αποφυγή λαθών κατά την παραλαβη τους.

ΕΠΑΘΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

Στον αγώνα των 24 ωρών στους 3 πρώτους νικητές και στις 3 πρώτες νικήτριες θα δοθεί κύπελλο-έπαθλο  και σε όσους διανύσουν τουλάχιστον 120χλμ θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Ηλικιακές κατηγορίες στις 24 ώρες δεν θα υπάρξουν.

Στον αγώνα των 12 ωρών στους 3 πρώτους νικητές και στις 3 πρώτες νικήτριες θα δοθεί κύπελλο-έπαθλο και σε όσους διανύσουν τουλάχιστον 60χλμ θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Ηλικιακές κατηγορίες στις 12 ωρες δεν θα υπάρξουν.

Στον αγώνα των 6 ωρών στους 3 πρώτους νικητές και στις 3 πρώτες νικήτριες θα δοθεί κύπελλο-έπαθλο και όσους διανύσουν τουλάχιστον 30χλμ αναμνηστικό μετάλλιο. Ηλικιακές κατηγορίες στις 6 ώρες δεν θα υπάρξουν.

Στον ημιμαραθώνιο αγώνα στους 3 πρώτους νικητές και στις 3 πρώτες νικήτριες, στις κατηγορίες ανδρών - γυναικών 18 ετών έως 39 ετών, 40 ετών έως 49 ετών, 50 ετών έως 59 ετών, 60 ετών+,καλύτερη ομάδα. Στις κατηγορίες που προαναφέραμε θα γίνει η βράβευση εφόσον υπάρχουν τουλάχιστον 4 άτομα στην κατηγορία.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΝΙΚΗΤΩΝ

Οι απονομές των νικητών σε όλους τους αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 9 Απριλίου στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών στις 13:00 μ.μ.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

SERRES CIRCUIT RUN 24 hours 100€
SERRES CIRCUIT RUN 12 hours 70€
SERRES CIRCUIT RUN 6 hours 50€
SERRES CIRCUIT RUN 1/2 MARATHON 30€

Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνεται:
α. Bib number
β. Chip χρονομέτρησης
γ. Αναμνηστικό μετάλλιο (βλ. έπαθλα - μετάλλια)
δ. Τροφοδοσία - υδροδοσία (βλ. σταθμό διοργάνωσης)
ε. Αναμνηστικό t-shirt του αγώνα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

Την Παρασκευή στις 7 Απριλίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί το καλωσόρισμα των αθλητών από τους αγώνες των 24 ωρών, 12 ωρών και 6 ωρών στο Επιμελητήριο Σερρών. Θα γίνει επίσης λεπτομερής ανάλυση των αγώνων και θα απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις της τελευταίας στιγμής από τους αθλητές.

Για τους αθλητές του ημιμαραθωνίου θα γίνει η τεχνική ενημέρωση στο αυτοκινητοδρόμιο 9:15 π.μ. στο σημείο της εκκίνησης.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η Διοργάνωση διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφισης και κινηματογράφησης του αγώνα, που πραγματοποιείται από εξουσιοδοτημένους συνεργάτες. Κάθε αθλητής του οποίου γίνεται δεκτή η αίτηση συμμετοχής, αποδέχεται αυτόματα το συγκεκριμένο όρο, γνωρίζοντας ότι ενδέχεται να εμφανιστεί το πρόσωπο του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση από τυχόν δημοσίευση υλικού του αγώνα.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η οργανωτική αναλαμβάνει να επιτηρήσει τη διαδρομή του αγώνα με εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα ασφάλειας, διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας στους αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’αυτό το θέμα. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η Επιτροπή αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 30’ από τον τερματισμό του. Η απόφαση της επιτροπής ενστάσεων, που απαρτίζεται από τον τεχνικό διευθυντή του αγώνα και τα μέλη της τεχνικής επιτροπής εκδίδεται μέχρι την ώρα των απονομών και είναι τελεσίδικη.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΑ

Αν παραστεί ανάγκη (εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αναβάλλουν για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση, προκειμένου να μη θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Πριν τον αγώνα και μέ την παραλαβή του bib number,οι αθλητές οφείλουν να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη οι ίδιοι για τυχόν ατύχημα, τραυματισμό, θάνατο η οποιαδήποτε βλάβη της υγειας τους και ότι οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για τίποτα από τα παραπάνω.

Η επιτροπή αγώνα αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά την υγεία των αθλητών.

el
FOR THE RECORD
1/2 Marathon

Κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στους άντρες είναι ο Τζέικομπ Κιπλίμο από την Ουγκάντα με χρόνο 57’31" ένα ρεκόρ που έγινε στην Πορτογαλία  το 2021.

Το Πανελλήνιο ρεκόρ στους άντρες κατέχει ο Σπύρος Ανδριόπουλος με χρόνο 1:03:04, ένα ρεκόρ που έγινε στην Ιταλία το 1988.

Στις γυναίκες το παγκόσμιο ρεκόρ κατέχει η Γέιλεμζερφ Γιεχουαλόου  με χρόνο 1:03:43 ένα ρεκόρ που έγινε το 2021 στην Ιρλανδία.

Το Πανελλήνιο ρεκόρ στις γυναίκες το κατέχει η Ουρανία Ρεμπούλη με χρόνο 1:11:52 που έγινε το 2016 στην Ολλανδία.

FOR THE RECORD
6h Run

Κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στους άντρες είναι ο Donald Richie από την Μ.Βρετανία με συνολική απόσταση 97.200m, ένα ρεκόρ που έγινε το 1978 στην Μ.Βρετανία.

Στις γυναίκες το παγκόσμιο ρεκόρ κατέχει η Nele Alder Baerens από την Γερμανία με συνολική απόσταση 85492m, ένα ρεκορ που έγινε το 2017 στην Γερμανία.

FOR THE RECORD
12h Run

Κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στους άντρες είναι ο Aleksandr Sorokin από την Λιθουανία με συνολική απόσταση 177.410μ ένα ρεκόρ που έγινε το 2021 στο Τελ Αβιβ.

Στις γυναίκες το παγκόσμιο ρεκόρ κατέχει η Camille Herron από τις ΗΠΑ με συνολική απόσταση 149.130m, ένα ρεκόρ που έγινε το 2019 στις ΗΠΑ.

FOR THE RECORD
24h Run

Κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στους Άντρες είναι ο Aleksandr Sorokin από την Λιθουανία με συνολική απόσταση 319.614m, ένα ρεκόρ που έγινε το 2022 στην Ιταλία.

Στις γυναίκες η Camille Herron από τις ΗΠΑ με συνολική απόσταση 270.166m, ένα ρεκόρ που έγινε το 2019 στην Γαλλία.